Η ομάδα μας. Γιατί να μας εμπιστευτείτε

Μαριλίζα ΧιώτηΗ Μαριλίζα Χιώτη σπούδασε Φιλοσοφία – Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά την τετράχρονη διάρκεια των σπουδών της, προσέφερε εθελοντική εργασία στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στην Ειδική Θεραπευτική Μονάδα Αυτισμού. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον Αυτισμό, στο πανεπιστήμιο του Birmingham της Μ. Βρετανίας, όπου στο κομμάτι της έρευνας ασχολήθηκε με το στρες των γονέων παιδιών με αυτισμό καθώς και στην καταπολέμηση αυτού. Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές της σπουδές εργάστηκε στενά με παιδιά και οικογένειες ατόμων με αυτισμό.

Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου. Έχει εργαστεί σε διάφορα κέντρα και δομές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προσφέροντας συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους καθώς και σε οικογένειες και ζευγάρια με δυσκολίες επικοινωνίας μεταξύ τους που επιθυμούν μια αρμονικότερη συμβίωση.

Είναι κάτοχος διπλώματος πάνω στην αντιμετώπιση του υπερκινητικού συνδρόμου και των μαθησιακών δυσκολιών από πανεπιστήμιο της Μ. Βρετανίας, ενώ τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο του Birmingham σε ερευνητικό επίπεδο. Εκπαιδεύτηκε στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ΑΒΑ-Applied Behavior Analysis) την όποια εφαρμόζει σε παιδιά με αυτισμό τα τελευταία 10 χρόνια. Έχει εργαστεί ως επιστημονική υπεύθυνη, επόπτρια άλλα και θεραπεύτρια σε πολλές δομές της ψυχικής υγείας στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια και εκπαιδεύσεις πάνω σε ποικίλα θέματα για τον αυτισμό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και είναι ενήμερη και εκπαιδευμένη πάνω σε διάφορες μεθόδους αντιμετώπισης του αυτισμού όπως το TEACHH το PECS και το RDI. Ανάμεσα σε αυτές έχει εκπαιδευτεί και στην Ανάλυση της Λεκτικής Συμπεριφοράς (Verbal Behavior Analysis), η όποια πλέον θεωρείτε συμπληρωματική του ΑΒΑ για την λειτουργική διδασκαλία του λόγου.

Η Ευγενία Ψυχάμη είναι λογοθεραπεύτρια με μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδική αγωγή. Έχει συνεχίσει και ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην προσχολική αγωγή με έμφαση στις δραστηριότητες δημιουργίας και έκφρασης. Είναι άρτια εκπαιδευμένη στο συμπεριφορικό μοντέλο και ανήκει στη θεραπευτική ομάδα του γραφείου μας.

Η Μαρίνα Μαστοράκη είναι απόφοιτος ψυχολογίας του Παντείου πανεπιστημίου και ειδικεύεται σε περιστατικά δυσλεξίας-ειδικών μαθησιακών δυσκολιών αλλά και σε γενικές μαθησιακές δυσκολίες που σχετίζονται με τον αυτισμό και την νοητική υστέρηση.

Η Σοφία Τελλίδου σπούδασε Ψυχολογία και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Προγράμματος Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας (Αναπτυξιακή Ψυχολογία) στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας DEREE. Εξειδικεύτηκε στον αυτισμό και στην ειδική αγωγή παρακολουθώντας σεμινάρια για την Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε παιδιά με ειδικές ανάγκες βασισμένη στο μοντέλο της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης της Συμπεριφοράς (ΑΒΑ) και είναι άρτια εκπαιδευμένη στο Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα. Εργάζεται τα τελευταία 8 χρόνια ως θεραπεύτρια αλλά και ως επόπτρια σε παιδία με αυτισμό. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στενά με την ομάδα μας, δουλεύοντας με παιδιά με αυτισμό σε ατομικές συνεδρίες στον χώρο μας, όσο και στον χώρο των παιδιών.